fbpx
Intresseanmälan
Kontakta mäklare

Livet i fokus när Lunds bussdepå omvandlas till 165 premiumbostäder

Lunds bostadsproduktion har en fortsatt positiv utveckling. Det omfattande projektet Aromalund, bara 300 meter norr om Lund C, utvecklas nu med 165 bostäder för människor som längtar efter ökad livskvalitet. Parallellt växer ett nyskapande kommersiellt utbud fram som ger platsen ny attraktionskraft för både boende och övriga invånare i Lund. Säljstart planeras till hösten 2018.

– Platsen var fram till nyligen en bussdepå och därför en relativt anonym yta trots sitt centrala läge. Nu får den komma fram i ljuset och det är en positiv utveckling för både området och för staden, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör på Stadsbyggnadskontoret i Lund.

Hans-Anders Karlsson

Bakom projektet står fastighetsutvecklingsbolaget Sjöson i nära samarbete med Fojab Arkitekter i Skåne. I april 2017 godkändes detaljplanen och sedan dess har bostadsområdet utvecklats parallellt med utredning av ett nytt, kommersiellt utbud. Totalt planeras 165 bostäder uppdelat i två bostadsrättsföreningar, samt en tredje fastighet avsedd för kommersiell verksamhet. Säljstart för bostäderna planeras till hösten 2018 och inflyttning beräknas till december 2019.

– Aromalund är ett spännande projekt med potential att tillföra Lund och Lunds bostadsmarknad något nytt. Som fastighetsutvecklare strävar vi efter att utveckla det goda samhället och Lund är en stad som delar dessa värderingar. Här pågår en ständig utveckling, det finns hög kompetens, en entreprenörsanda och framtidstro men också mycket tradition och det hyser vi stor respekt för. Med Aromalund vill vi skapa ännu mer attraktionskraft till en redan attraktiv stad, säger Hans-Anders Karlsson, som tillsammans med Lars Sjöberg representerar Sjöson som byggherre för Aromalund.

Lars Sjöberg

Platsen där kvarteret växer fram har inte alltid fungerat som bussdepå. Historiskt var området en del av norra Lunds plantager och fruktodlingar. Platsens historia tillsammans med Aromaäpplet, Skånes landskapsäpple, ligger till grund för namnet Aromalund och den atmosfär som är tänkt att genomsyra området. Här återskapas en bit av Lunds historia som i en modern kontext blir en plats där livet tillåts växa. Flera studier fastslår att den moderna människans största bristvara är tid, därför utvecklas Aromalund för att uppfylla drömmen om en mer balanserad livsstil och ett livspussel som går ihop.

– Vi ser ett inbyggt tjänsteutbud och smart teknik som grunden till en bekvämare vardag. I kombination med Aromalunds läge i direkt närhet till stadens utbud och pendlingsmöjligheter bara några minuter bort, kan vi skapa en hållbar balans mellan fritid, arbete, studier och resor för den som ska bo här. Vi vill att en bostad i Aromalund ska vara en utgångspunkt och bas i livet, snarare än en kort landningsplats mellan arbete och sömn, säger Lars Sjöberg.

Share your thoughts