fbpx
Intresseanmälan
Kontakta mäklare

Landshövding Anneli Hulthén invigde Aromalund

Under festliga former och inför en engagerad publik planterade landshövding Anneli Hulthén symboliskt ett äppelträd och gav därmed sitt formella medgivande till att den ödsliga asfaltsytan och före detta bussdepån vid foten av Kung Oskars bro, ett stenkast från Lund C, istället får bli ett spännande, urbant kvarter för människor att växa i. Nu är kvarteret Aromalund officiellt invigt.

– Lund har ett behov av bostäder och vi har inte de problem som Stockholm har med en instabil bostadsmarknad. Här rullar det på och framför allt finns det väldigt många människor i Lund med behov av en bostad framöver. Bostadsbyggandet behövs och har man dåligt med mark som Lund har, då får man använda den lilla man har. Och jag tycker just den här platsen är ett utmärkt exempel på hur man kan använda den mark som finns. Det är en förutseende köpare som tog hand om den här marken och tänkte något mer än bara bussar, sa landshövding Anneli Hulthén i sitt invigningstal innan hon med van hand tog det första symboliska spadtaget och planterade ett Aroma-äppelträd på platsen.

 

Stolt ordförande i byggnadsnämnden
Förmiddagens regn avtog sakta samtidigt som politiker, näringsidkare, grannar och andra intressenter samlades i tältet på asfaltsplanen invid Kung Oskars bro där Lunds mest spännande bostadsprojekt snart ska ta form. Gästerna välkomnandes programenligt av byggherren Sjösons representanter Hans-Anders Karlsson och Lars Sjöberg som förklarade sin vision kring projektet och dessutom bjöd på en liten historielektion kring platsens ursprung. Därefter bjöds FOJAB arkitekter upp på scen för att beskriva den arkitektoniska tanken, både kring bostadskvarter och kontorsfastigheten. Den slutliga höjdpunkten var förstås när landshövding Anneli Hulthén tog spaden i hand och planterade det första äppelträdet på platsen som nu ska få symbolisera ett växande, starkt område. Men innan dess stod byggnadsnämndens ordförande Björn Abelsson för det mest minnesvärda inslaget då han med en illa dold stolthet talade om Lunds utveckling och Aromalunds roll i den helheten.

Björn Abelsson, ordförande i byggnadsnämnden

– Nu startar ett projekt som jag och många har väntat på med spänning! Mitt i ett Lund som växer och utvecklas, så har vi Aromalund. Här kommer ett föredöme att byggas. Framför allt kontorshuset som möter Kung Oskars bro är imponerande måste jag säga. Redan i planarbetet har byggnaderna fått väldigt goda vitsord för hur man löser både bullerfrågan men också riskerna kring järnvägen. Att bygga tät innerstad som möter järnväg är ingen självklarhet. Men här löser man det på ett oerhört bra sätt. Därför ser jag nu fram emot att det börjar byggas och jag tror att ni får vänja er vid väldigt många studiebesök, av den anledningen att ni löst de här frågorna på ett väldigt bra sätt, sa Björn Abelson insiktsfullt och fortsatte.

– Vi befinner oss mitt i Lunds utveckling. På andra sidan järnvägen väntar också en stor utveckling. Här kommer innerstaden krypa över järnvägen och bli en del av centrala Lund det också. Vi får också höghastighetsjärnvägen och de som bor här i Aromalund i framtiden kommer ha ett par minuters promenad till centralen. Det kommer bli 11 minuter till Malmö. 40 minuter till Köpenhamn. Och Stockholm kommer ligga 2 timmar och 20 minuter bort, konstaterade Björn Abelson innan han avslutade.

– Byggandet har en viktig roll som tillväxtmotor och kunskapsmotor i Skåne. Aromalund är ett banbrytande bostads- och kontorsprojekt som bidrar till Lunds utveckling på ett väldigt bra sätt. Det ska ni vara stolta över. Tack för projektet och det känns riktigt trevligt att vi inleder projektet idag på det här sättet.


 

För mer information kontakta gärna:
Hans-Anders Karlsson, byggherre Sjöson AB
Tel: 070 284 84 90

För högupplösta bilder kontakta Karin@bondcommunication.se

 


Share your thoughts