fbpx
Intresseanmälan
Kontakta mäklare

Sex anledningar för barnfamiljen att flytta till Aromalund

I Aromalund ska alla trivas. Därför utvecklas kvarteret inte bara för att passa vuxna. Här värnar man också om de små.

Redan från start fanns det en medveten idé om att Aromalund ska ge familjer en trygg bas och bli en plats där livet tillåts växa. I barnens utveckling är leken viktig, därför blir det enkelt att ge sig ut och upptäcka kvarteret. Trygghet och säkerhet är också en viktig aspekt under ett barns uppväxt. Därför utvecklas ett kvarter där barn slipper korsa vägar eller riskera att gå vilse. Här ska vuxna kunna koppla av och barn vara fria. Här nedan listar vi sex saker som får barnfamiljen att trivas i Aromalund.

 

Hela kvarteret är skyddat från biltrafik. Allt räknas som gårdsgata, vilket betyder max 5 km/h. På bostadsgården går det inte ens att köra in med bil. Det innebär att barn kan röra sig fritt i hela kvarteret utan risk för olyckor. Här är människor nummer ett. Bilarna får anpassa sig.

 

Den skyddade bostadsgården med sin kreativa utformning av olika gårdsrum baserade på bostadskoncepten, blir en varierad och äventyrlig plats för små upptäckare. Här får barn rikt med utrymme att skapa sina egna lekar och försvinna bort i fantasins värld. Strax utanför gårdsrummen bygger vi fler grönytor samt en traditionell lekplats när lusten att gunga, gräva eller åka rutschkana tar vid.

 

Kvarterets gästlägenhet ligger i ett eget litet hus mitt på den grönskande bostadsgården och kan nyttjas av alla som är på tillfälligt besök. Det kan vara mor- och farföräldrar som vill stanna över. Alternativt är du själv mor- eller farförälder och då har du ett perfekt litet privat tillhåll att erbjuda när barnbarnen och deras föräldrar vill stanna över natten.

 

Att släpa upp barn för trappor samtidigt som barnvagn, kassar och annat också ska med kräver fler armar och mer tålamod än de flesta av oss är begåvade med. Vi har löst problemet genom att installera hissar i alla trapphus. På så vis får du med dig allt och alla på en gång. Och säg det barn som inte gillar att trycka på hissknappar.

 

Bostadskonceptet Kreativt koncept är utvecklat som ett stadsradhus, perfekt för barnfamiljer som söker efter den kollektiva känslan med närhet till grannar och uteliv. Huset är designat med så kallade loftgångar, vilket innebär att varje våningsplan har en bred balkongliknande yttre entré. Varje lägenhet får på så vis en liten uteplats framför ytterdörren med plats för cafémöbel, vagn, cykel eller annat.

 

Redan på ritbordet var bostadskonceptet Familjär funktion tänkt som ett smart alternativ för ett optimerat familjeliv. De öppna ytorna och inte minst den stora tamburen är alltså inte där av en slump. Här kan du förvara vagn, regnkläder och allt möjligt precis innanför dörren. Lite som villans groventré fast i vackrare form. Och det ljusa, slitstarka stengolvet här bryr sig inte om leriga skor. Det är ju bara att torka av när ungarna väl tagit plats i soffan.

Share your thoughts