fbpx
Intresseanmälan
Kontakta mäklare

Kom närmare livet

När du bor i Aromalund har du bara några minuters gångväg till Lund C med täta anslutningar till Malmö och Köpenhamn eller Kastrups flygplats. Några steg till och du har Lunds historiska centrum under dina fötter, med stadens bästa restauranger och kaféer, saluhall och butiker.

Lund är också en utpräglad cykelstad och inom bekvämt cykelavstånd finns Skånes Universitetssjukhus, Lunds Universitet, Medicon Village, Idéon och andra företagsparker.

Den som uppskattar en matbutik med ett stort fokus på ekologiskt och närproducerat hittar ICA-butiken Malmborgs en kort promenad bort. Butiken, med anor från 1960-talet, håller samma höga kvalitet idag som man gjorde då.

För barnfamiljen finns det flera olika förskolor och grundskolor att välja mellan inom ett par hundra meters radie från Aromalund.

Det bästa i den här texten har vi emellertid sparat till sist. För när du har besökt alla dessa närliggande platser så är det skönt att veta att det är lika nära hem igen.

Kvarter B – hjärtat i Aromalund

Kvarter B är ett u-format bostadskvarter med en variation av huskroppar i olika bredd och höjd på 4 – 6 våningsplan. Kvarteret ligger mellan kvarter A, längst norrut, och Nordic Choice hotell närmast Kung Oskars bro. Här skapas 5 trapphus med totalt 84 lägenheter på mellan ett och sex rum och kök, från 28 m2 upp till 209 m2. För att skapa harmoni hålls kvarteret ihop med en subtil finstämdhet där husen går ton i ton, i färgsättning och material. Det ger en känsla av smakfull småskalighet – Aromalund, det lilla området mitt i stan, som en egen stadsdel med en mycket stark karaktär.

Hitta till Aromalund

Utelivet i det nya kvarteret

Vår utgångspunkt är att bostadsgården ska följa husens karaktärer. Gården utformas därför som fyra olika rum som var och ett får sitt eget uttryck och formspråk vilket avspeglas i funktioner, material- och växtval. Stor vikt läggs på mötesplatser och det ska vara enkelt att träffas och umgås. Det finns gott om gemensamma ytor för både stora och små sällskap, samt ytor för lek, solbad och vila. På en del av gården återfinns uteplats med pergola och grill för matlagning i det fria. Ett genomgående gångstråk leder dig runt de olika gårdsrummen och tydlig belysning skapar en sobert upplyst plats även när mörkret faller. Utanför de konceptuella rummen planeras för mer neutrala ytor med äppelträd, öppna gräsytor och lekplats.

Din egen plats i solen

Alla 84 lägenheter i kvarteret (förutom en mindre etta) har privat uteplats eller balkong. Uteplatserna på markplan rymmer allt från sittgrupp till matbord. Balkongernas storlek varierar från 4 m2 i de mindre lägenheterna, upp till 12 m2 i de största. Några av etagelägenheterna har både uteplats på markplan och balkong på övervåningen och vissa av lägenheterna har förärats med två balkonger i olika väderstreck.

Gästfrihet i ett litet hus

På bostadsgården återfinns en komplementbyggnad som vi har valt att göra till gästlägenhet, innehållande sovrum, pentry och sällskapsrum. Tanken är att lägenheten nyttjas av tillfälliga besökare men det går förstås även bra att hålla tillställningar i byggnaden. Bostadsrättsföreningen ansvarar för lägenheten och tar hand om bokningar och allmän skötsel.

Generösa utrymmen – för prylar, cyklar och lite till

I de flesta lägenheter finns väl tilltagna garderober eller klädkammare och i källarplanet har varje lägenhet ett generöst lägenhetsförråd. I källaren återfinns också ca 200 cykelparkeringar. Dessutom finns det ca 40 cykelplatser längs Carl Bernlunds gata, för både boende och besökare. Men bilen är förstås inte glömd. Bilparkeringarna uppgår till totalt 57 platser och återfinns i garaget under bostadsgården. Besöksparkering finns längs med muren som tar form mot järnvägen.