fbpx
Intresseanmälan
Kontakta mäklare

Bostäderna

Vi har ritat för dig

Det som skiljer oss på Voten & Cream från en del andra arkitekter är att vi aldrig har strävat efter att ha en säregen stil för att sticka ut. För oss har det alltid varit viktigare att ha ett altruistiskt förhållningssätt till det vi gör. Det vi skapar på ritbordet är ju ämnat för någon annan, inte för oss. Därför ska vår arkitektur inte präglas av vår smak, utan anpassas till platsen, tiden och vara för alla. När den yttre och inre funktionen harmonierar, då når man också en önskad estetik. Det blir en känsla av balans och det är dit vi alltid strävar.

Det är mycket som gör Aromalund speciellt. Det självklara är förstås det alldeles unika läget som både är intressant och utmanande för en arkitekt. Det krävs en hög arkitektonisk nivå för att klara av den här centrala platsen och mycket har handlat om att anpassa oss till förutsättningarna men också att utmana dem.

Resultatet möter detaljplanen men tillmötesgår också de önskemål som såväl byggherre och intressenter har haft. Som att dee allra flesta bostäder får balkong eller att vi har nått en fin balans mellan stora våningar och mindre treor och fyror, som många önskade.

Vi hoppas att du gillar det vi ritat. Vi har ju gjort det för dig.

Hur blir det att bo här?

Stilfullt och funktionellt i vacker symbios

Att Aromalund blir något utöver det vanliga stod klart redan från start. Den känslan vill vi nu ska genomsyra varje del av kvarteret, från bostadsgården hela vägen in i sovrummet. Totalt skapar vi 88 bostäder på mellan ett och sju rum och kök. Av dessa är 27 helt unika i sitt slag, 16 är i etage och ett antal mindre lägenheter berikas med loft.

Premiumkänslan genomsyrar varje rum

När du stiger in i din bostad leder det sobra men slitstarka klinkergolvet in till hemmets mer sociala ytor. I kök och vardagsrum skapar vi en inbjudande atmosfär med vackra plankgolv i vitpigmenterad ek som tål att både beundra och beträda under lång tid. Designkökets svala färger döljer ett praktiskt inre, där matlagning får bli mer än ett dagligt måste och kan utvecklas till ett sant vardagsnöje. Som pricken över i ackompanjeras utsikten i varje rum av en detaljrik fönsterbänk tillverkad av portugisisk kalksten.

120 uteplatser och nästan alla får en plats i solen

Uteplatser och balkonger låg högt upp på önskelistan när vår intressegrupp fick tycka till om det framtida kvarteret. Som ett resultat bad vi arkitekterna på Voten & Cream att rita in så många balkonger som möjligt – ett uppdrag de tog på stort allvar. Resultatet blev 88 balkonger, 12 lägenheter med entrébalkong samt 20 uteplatser. När det gäller just uteplatser var de extra generösa och den största blev hela 39,3 kvadratmeter. Lyckans dig som får njuta i hammocken på den terrassen en varm sommardag.

Noga utvalt

I utvecklingen av interiören har vi gjort ett noggrant urval och tagit fram en standard som håller en hög nivå redan från början. Detta för att processen ska bli så enkel som möjligt för dig. Undantaget från standardutformningen är att du kostnadsfritt kan justera färgval för bland annat köksluckor, kakel och klinker. Av våra mäklare får du en mer specificerad interiörbeskrivning och mer information om eventuella tillval.