fbpx
Intresseanmälan
Kontakta mäklare

Köpprocess

Sju enkla steg till ett liv i Aromalund

Vägen till en bekvämare tillvaro i Aromalund sker enligt en tydlig process, från förhandsavtal till tillträde. Däremellan får du bland annat göra inredningsval, gå på visning och besiktiga din nya lägenhet innan det är dags att flytta in. Här nedan kan du läsa mer om varje steg i köpprocessen.

1. Förhandsavtal

Avtalet är mellan köparen och bostadsrättsföreningen och grundas på bostadsrättsföreningens kostnadskalkyl som är registrerad av Bolagsverket. I samband med avtalet betalas 100 000 kr i förskott. Förskottet är en delbetalning av den totala köpeskillingen.

2. Inredningsval

I steg 2 gör du de inredningsval som presenterats i försäljningsmaterialet. Dina inredningsval är bindande och betalning sker innan tillträde. Mer info om tillval får du i möte med mäklaren.

3. Visning

Av säkerhetsskäl kan du som köpare inte på egen hand besöka byggarbetsplatsen under byggtiden. Därför kommer vi att bjuda in dig till en förhandsvisning så att du får tillfälle att se hur ditt nya boende tar form.

4. Informationsmöte

I god tid före inflyttning kommer vi att bjuda in till ett informationsmöte där du får all nödvändig information om praktiska detaljer kring inflyttning och annat. Du får också möjlighet att träffa dina nya grannar.

5. Upplåtelseavtal

Upplåtelseavtal tecknas när den ekonomiska planen är registrerad hos bolagsverket. Mäklarna tar kontakt med dig när det blir dags att teckna upplåtelseavtal. Detta kommer att ske när din inflyttning närmar sig.

6. Besiktning

Innan det är dags för inflyttning görs det en lägenhetsbesiktning av en oberoende besiktningsman. När lägenheten är godkänd kommer du att bjudas in för att se din lägenhet.

7. Tillträde

Senast fyra månader innan inflyttning får du besked om ett definitivt tillträdesdatum. Senast på tillträdesdagen ska full slutlikvid och eventuella inredningsval vara betalda.

Behöver du hjälp med finansiering?

Var förberedd inför bostadsköpet! Vår partner Sparbanken Skåne hjälper dig att räkna på kostnaderna och hitta en bolånelösning som passar dina behov. De erbjuder bostadslån med förmånlig ränta från 1,25%. Till alla intressenter av Aromalund erbjuds även Förlängt lånelöfte t o m 2020-12-31.

Mer detaljerad information om lånelöftet från Sparbanken Skåne hittar du här.

Läs mer om Sparbanken Skåne här.

 

Kontakt

Marianne Jönsson 046-16 23 17
marianne.jonsson@sparbankenskane.se

Lucas Hansson 046-37 19 61
lucas.hansson@sparbankenskane.se