fbpx
Intresseanmälan
Kontakta mäklare

Livet här

Nära till allt och lika nära hem igen

En av hemligheterna bakom Aromalunds framgång är förstås kvarterets läge. Med bara några minuters gångväg till Lund C och Lunds historiska centrum ytterligare några steg bort, har man stadens bästa restauranger och kaféer, saluhall och butiker i ständig närhet.

När vi utvecklade kvarteret ville vi inspirera till ett enklare liv men också tillmötesgå framtidens hållbarhetskrav. Kanske kunde vi få fler att inse att bil bara är en bekväm vana genom att visa att inom kort cykelavstånd finns såväl utbud och nöje som jobb: Skånes Universitetssjukhus, Lunds Universitet, Medicon Village, Idéon och andra företagsparker.

Också livsviktigt utbud finns på behagligt avstånd. Som matbutiken till exempel. Med ett stort fokus på ekologiskt och närproducerat är ICA-butiken Malmborgs ett perfekt val för den moderna innerstadsmänniskan. Och för barnfamiljen kunde vi tipsa om flera bra förskolor och grundskolor att välja mellan inom ett par hundra meters radie.

Aromalund skapades helt enkelt för en vardag där livspusslet går ihop. Det vittnar inte minst följande mening om. För när man besökt alla dessa närliggande platser så är det skönt att veta att det alltid är lika nära hem igen.

Vi suddade ut gränsen mellan naturen och staden

Tidigt såg vi Aromalund som möjligheternas kvarter. Både för dess närhet till allt men också för att vi valde att göra kvarteret till en central, grön oas där människor får chans till en andningspaus i sin vardag. Här lever man granne med Lunds vackra koloniträdgårdar och kan känna fruktträdens och örtagårdarnas energigivande dofter under hela sommarhalvåret. Dessutom skapade vi fri tillgång till kvarterens grönskande bostadsgård.

Här kan man koppla av eller blomma ut

På bostadsgårdarna skapade vi möjlighet till odling, gemensamma uteplatser för umgänge och stora gräsytor för lek. Dessutom byggde vi gårdshus med gästlägenhet för nära och kära, kombinerat med en lokal där alla som bor i kvarteret nu kan mötas. Vi uppmanade människor att se bostadsgården som en självklar plats för avkoppling, sköna stunder med familjen eller en plats där gröna fingrar får en chans att blomma ut. Idag har den uppmaningen blivit en skön vardag för de som bor här.

Tre kvarter blir en helhet

När hela Aromalund står klart 2023 består området av två grönskande bostadskvarter med totalt 172 lägenheter, två gårdshus med gästlägenheter samt ett Nordic Choice Hotel med longstay-bostäder, hotellrum, restaurang och konferensmöjligheter.

SM_KungOskar_ZynkaVisual_191104_LOW
pexels-connor-gardenhire-2560316

Platsen förr och nu

Från 1700-talets spirande fruktodlingar och 1800-talets järnvägsodlingar till 1900-talets avskilda bussdepå. Med Aromalund har vi återskapat känslan från en svunnen tid, sått ett frö och sett något bestående varsamt växa fram – helt enligt äppelodlarens filosofi.

neslihan-gunaydin-BduDcrySLKM-unsplash

Människan i centrum

Med Aromalund satte vi människan i centrum och skapade en vardag där livspusslet går ihop. Med vackra bostäder och gröna mötesplatser kunde vi skänka ett energigivande lugn, samtidigt som stadens närliggande puls vittnar om att världen utanför aldrig är långt borta.

priscilla-du-preez-CoqJGsFVJtM-unsplash

Varför Aromalund?

I mitten av 1900-talet utvecklades äpplet Aroma på Balsgård i Skåne. 2005 utsågs det till Skånes landskapsäpple. I vår historia fick Aromaäpplet ge liv åt vår berättelse.