fbpx
Intresseanmälan
Kontakta mäklare

Om Aromalund

Nu återskapar vi en del av Lunds historia

En bortglömd, central del av Lund träder fram i ljuset igen. En anrik plats blir ett urbant och modernt bostadsområde, precis där den centrala stenstaden tar slut och de lummiga villakvarteren börjar.

I vår process har vi tittat framåt, men inspirationen kommer ur platsens historia. Från 1700-talets spirande fruktodlingar som skänkte staden syre, smaker och liv. Från 1800-talets järnvägsodlingar, då SJ använde marken som lönejord till personal, för odling av frukt- och köksväxter – så att fler skulle få ett lite drägligare liv.

Nu bygger vi Aromalund med ambitionen att återskapa känslan från en svunnen tid. Vi låter ett frö slå rot och ser något bestående varsamt växa fram – helt enligt äppelodlarens filosofi.

Aromaäpplet ger liv till vår berättelse

Äpplet har påverkat historieskrivningen genom alla tider. Det har fått stå som stark symbol för allt från kärlek och fruktsamhet till vetenskap och upplysning. Ungefär samtidigt som vår plats blev bussdepå i mitten av 1900-talet utvecklades Aromaäpplet på Balsgård i östra Skåne. 2005 utsågs det till Skånes landskapsäpple. När vi nu skriver ny historia på platsen får Aromaäpplet ge liv till vår berättelse.

I kombination med platsens arv som äppelodling gav det oss inspiration till namnet Aromalund. För oss får namnet symbolisera platsens arv, respekten för Lunds historia och bilden av en växande stadsdel. Och visst har vi tänkt tanken att plantera en vacker lund av Aromaträd i kvarteret som alla kan avnjuta.

Där samhällen växer, där växer också människor

Som varje ambitiös fastighetsutvecklare har vi en vision om att skapa nya platser där människor får chans att växa, blomma ut och nå sin fulla potential. Aromalund har alla möjligheter att bli just en sådan plats.

Lund är en stad som delar våra värderingar. Här pågår en ständig utveckling, här finns hög kompetens, en entreprenörsanda och en stark framtidstro. Men här finns också en stark tradition och en tydlig drivkraft att hålla stadens själ intakt – det hyser vi stor respekt för. Med Aromalund vill vi både återskapa en del av Lunds historia och samtidigt skänka ännu mer attraktionskraft till en redan attraktiv stad.

Där vi tar det första spadtaget idag, ska du forma ditt liv imorgon. Då ska vårt engagemang sitta i väggarna. Som ett kvitto på att vi har skapat något riktigt bra.

Lars Sjöberg | Hans-Anders Karlsson
Sjöson AB, byggherre för Aromalund

Vi som utvecklar Aromalund

Sjöson

Sjöson AB är byggherre för Aromalund och drivs av Lars Sjöberg och Hans-Anders Karlsson. Sjöson utvecklar samhällen och skapar nya mötesplatser som kan berika hela landsdelar, städer, stadsdelar eller kvarter. Sjösons verksamheter sträcker sig från fastighetsutveckling, projektering och förvaltning till förvärv av företag som delar företagsfilosofin.

Voten&Cream arkitekter

”Vi kombinerar miljö, teknik och estetik för att förverkliga andras arkitekturdrömmar”. Så beskriver Voten&Cream sin affärsmodell och med det fick de vår uppmärksamhet. De två sammanslagna bolagen utgör en perfekt symbios av gedigen erfarenhet och ung entreprenörsanda. Cream som ungt och nytänkande arkitektkontor, orädda för att bryta mönster och Voten som med sina 30 år i branschen ingjuter stabilitet, erfarenhet och bredd. Med en bakgrund från både ingenjörs- och arkitektvärlden har man utvecklat en djup förståelse för hur viktigt det är att kombinera estetik och teknik för att uppnå hållbara lösningar. Lösningar som inte bara är iögonfallande och vackra, utan även funktionella och skräddarsydda för platsens förutsättningar. Den utgångspunkten lämpar sig särskilt väl i utvecklingen av Aromalund.

Fastighetsbyrån Lund

Fastighetsbyrån i Lund har varit inblandade i utvecklingen av Aromalund sedan projektets början. Inte minst för sin unika lokalkännedom och kunskap om vad Lundaborna vill ha. Fastighetsbyrån har en gedigen och väldokumenterad erfarenhet av att arbeta med nyproduktion.

Nyheter

Vill du bo i ett centralt kvarter utöver det vanliga?

Fyll i dina uppgifter så hjälper våra mäklare dig att hitta drömlägenheten.

Jag godkänner att mina personuppgifter sparas.

Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du att dina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen samt att en mäklare kan komma att kontakta dig.